Σύλλογος » Βιογραφικό Προπονητή

Ο Βασίλης Σαράμπαλος είναι ο δάσκαλος του Συλλόγου.

Κατέχει το 4th DAN στο Taekwondo και το 2nd DAN στο Hapkido, είναι Διπλωματούχος προπονητής Γ.Γ.Α. TAEKWONDO WTF.
Η ενασχόλησή του με το Taekwondo έχει αρχίσει από το 1984. Έχει πολλές συμμετοχές και επιτυχίες σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Ο σύλλογος αποτελεί μέλος της ΕΛΟΤ (Ελληνική Ομοσπονδία TKD) και είναι αναγνωρισμένος από την ΓΓΑ (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού).

Βασίλης Σαραμπαλος


Μήνυμα προπονητή


Οι πολεμικές τέχνες και η διδαχή της αυτοάμυνας ενισχύουν τις σωματικές, πνευματικές και ψυχικές δεξιότητες των αθλούμενων. Ο Α. Σ. TAEKWONDO - HAPKIDO ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ διαθέτει ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον και μπορεί να μεταδώσει γνώσεις, παιδεία και πολιτισμό μέσα από τις αρχές του αθλήματος του Taekwondo.


1η Αρχή: Ευγένεια (Γε Ούι)
Η ευγένεια είναι άγραφος κανόνας και μέρος του κώδικα δεοντολογίας του αθλήματος του Taekwondo. Η ηθική, πνευματική αλλά και αισθητική ανωτερότητα του ασκούμενου είναι το κληροδότημα των δασκάλων - φιλοσόφων και εμπνευστών του Taekwondo.

2η Αρχή: Ακεραιότητα (Γιομ Τσι)
Taekwondo και ακεραιότητα είναι δύο έννοιες συνυφασμένες. Ο ασκούμενος διδάσκεται την απόλυτη εντιμότητα στη συμπεριφόρα του εντός και εκτός του αθλήματος.

3η Αρχή: Επιμονή (Ιν Νάε)
Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του αθλήματος του Taekwondo την ευτυχία και ευημερία εξασφαλίζουν μόνο τα άτομα που έχουν υπομονή και επιμονή στους στόχους που βάζουν.

4η Αρχή: Αυτοέλεγχος (Γκουκ Γκι)
Ο στόχος της διδασκαλίας του Taekwondo είναι και η ανάπτυξη της αυτοκυριαρχίας του ασκούμενου, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και έξω από αυτόν. Άλλωστε ο Λάο-Τζου έλεγε ότι "ο όρος δυνατότερος αφορά περισσότερο αυτόν που νικά τον εαυτό του και λιγότερο κάποιον άλλον".

5η Αρχή: Ακατάβλητο Πνεύμα (Μπαεκιούλ Μπουλγκούλ)
Ο ασκούμενος του Taekwondo διδάσκεται να ενεργεί σε όλες τις συνθήκες με ταπεινότητα, αλλά και ειλικρίνεια. Στην περίπτωση που βρίσκεται αντιμέτωπος με την αδικία και φιλοπόλεμα άτομα αντιδρά χωρίς δισταγμό, απαλαγμένος από φόβο, με ακατάβλητο πνεύμα, ανεξάρτητα από τη σωματική ή αριθμητική υπεροχή των αντιπάλων.


Πολεμική τέχνη είναι η ικανότητα να ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ τον κίνδυνο πριν ακόμα εκδηλωθεί και να ΑΠΟΤΡΕΠΕΙΣ επιβλαβείς καταστάσεις είτε για σένα είτε για τους άλλους, επειδή "όσο πιο προετοιμασμένος είσαι τόσο αποφεύγεις τη συμπλοκή".