Κοντάρι

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΟΥ (JANG BONG)

Το Κοντάρι είναι μία πολεμική τέχνη που στηρίζεται αποκλειστικά στη χρήση του κονταριού ως όπλου τόσο για την άμυνα όσο και για την απόκρουση του αντιπάλου.


ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ

Ετυμολογικά το Jang Bong προέρχεται από δύο λέξεις. Η πρώτη είναι το "Jang", η οποία σημαίνει "μακρύς". Η δεύτερη λέξη είναι το "Bong", που θα μπορούσε να μεταφραστεί ως "ράβδος". Επομένως σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσαμε να ονομάσουμε το Jang Bong ως "μακριά ράβδος" ή, όπως αλλιώς συνηθίζεται να λέγεται, "κοντάρι".


ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Ως βάση του, το Κοντάρι χρησιμοποιεί τεχνικές των χεριών. Παρ' όλα αυτά το σπρώξιμο, η ταλάντευση και όλες οι υπόλοιπες εντυπωσιακές τεχνικές του αθλήματος συχνά μοιάζουν με κινήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται με γυμνά χέρια, ακολουθώντας τη φιλοσοφία ότι το Κοντάρι αποτελεί απλώς μία "προέκταση των άκρων" του μαχητή.


ΟΦΕΛΗ

Το Κοντάρι συμβάλλει στη σωστή στάση του σώματος, καθώς απαιτεί απόλυτη ισορροπία και αρμονία σε κάθε κίνηση του ασκούμενου. Η ενασχόληση με αυτό το είδος πολεμικής τέχνης βελτιώνει επίσης και την πνευματική αρμονία των ατόμων, αφού προϋποθέτει εξαιρετική αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία.