Σύλλογος » Οφέλη για τα παιδιά

Δέκα λόγοι για να ασκηθεί το παιδί σας σωστά στον αθλητικό σύλλογο "ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ"


1. Αυτογνωσία

Το παιδί ανακαλύπτει τον εαυτό του μέσα από μία ποικιλία ασκήσεων - τεχνικών και ερεθισμάτων, οι οποίες του δίνουν την ευκαιρία να βελτιώσει τις ικανότητές του.


2. Διαχείριση συναισθημάτων

Το παιδί μαθαίνει να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του και να αναπτύξει δυναμική προσωπικότητα.

3. Προσαρμοστικότητα

Το παιδί καλείται να γίνει πιο ανθεκτικό και να προσαρμοστεί σε συνθήκες άγχους. Μέσα σ' ένα ασφαλές περιβάλλον ενισχύεται, έτσι ώστε να δοκιμάσει νέες τεχνικές και νέες εμπειρίες όπου με την βοήθεια του προπονητή θα νιώσει υπερήφανο. Συνεπώς, δίνεται η δυνατότητα στο παιδί να αναπτύξει την αυτοπεποίθηση του. Έτσι, νιώθει ότι έχει τον έλεγχο της ζωής του. Αυτή την εμπειρία της "αποτελεσματικότητας" θα τη μεταφέρει αργότερα στη μετέπειτα ζωή του με περισσότερες πιθανότητες να μπορεί να λύνει προβλήματα σε νέες καταστάσεις.


4. Αντιμετώπιση φόβων

Το παιδί μαθαίνει να αντιμετωπίζει τους φόβους του. Μέσω της προπόνησης ενισχύεται ώστε να προσπαθήσει ξανά και ξανά, με αποτέλεσμα να απολαμβάνει κατορθώματα και σωματικές αλλαγές δίνοντας χώρο στην προσωπικότητά του και στην έμφυτη τάση του για μάθηση.


5. Κανόνες και όρια

Το παιδί εκπαιδεύεται σε κανόνες και όρια. Μέσα από την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ομαδικότητας και συνεργασίας αποβάλλει τον εγωκεντρισμό της παιδικής ηλικίας και γίνεται πιο υπεύθυνο.


6. Διαχείριση σώματος

Η άμεση επαφή με τον αντίπαλο ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις του παιδιού. Ιδιαίτερα ευεργετική η ενασχόληση με το Taekwondo για παιδιά που έχουν ελλειμματική κοινωνική ανάπτυξη και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

7. Υγεία

Η ενασχόληση με το Taekwondo βοηθάει το παιδί να υιοθετήσει έναν υγιή τρόπο ζωής. Ζει λίγο μακριά από την τεχνολογία (τηλεόραση, κινητά τηλέφωνα, ίντερνετ κ.ά.) και ανακαλύπτει τη δημιουργική του δύναμη στον αληθινό κόσμο, με αληθινούς ανθρώπους και πραγματικές καταστάσεις. Η ζωή του γίνεται πλέον αληθινή.


8. Αυτοεκτίμηση

Ο αθλητικός σύλλογος «Δύναμη Παλλήνης» βοηθάει τα παιδιά να χτίσουν αυτοεκτίμηση και να βιώσουν την επιτυχία. Μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του προπονητή τα παιδιά λαμβάνουν δίκαιη και ισότιμη συμπεριφορά μέσα από ποικιλία δραστηριοτήτων.


9. Προετοιμασία για την ενήλικη ζωή

Ο αθλητικός σύλλογος "Δύναμη Παλλήνης" προσφέρει στο παιδί έναν ιδανικό συνδυασμό εμπειριών που τα προετοιμάζει για τη μετέπειτα ζωή του σε πολλαπλά επίπεδα: κοινωνικό (μαθαίνει να επικοινωνεί, να συνεργάζεται, να αναπτύσσει ηγετικές ικανότητες), συναισθηματικό (γεμίζουν αυτοπεποίθηση) και ψυχικό (μαθαίνει να νοιάζεται για τους άλλους και να σέβεται τον εαυτό του).

10. Διεύρυνση κύκλου γνωριμιών

Τέλος, καθώς το Taekwondo είναι τόσο ατομικό όσο και ομαδικό άθλημα τα παιδιά μπορούν να κάνουν πολλούς νέους φίλους. Ο αθλητικός σύλλογος "Δύναμη Παλλήνης" επικεντρώνεται στο να διδάσκει "τον τρόπο του ευ-αγωνίζεσθε" (We Teach The Way To Fight).